5 april 2018
19:45

Götaholms BK

Uddamålsförlust i derbyt

Dags för derby della Gamlestan! Vädret passade dock inte tillfället lika bra, utan regnet strilade ner och det började även blåsa över Gamlestadsvallen. Vi känns taggade på förhand men uppladdningen störs av att Philip lämnar återbud under samlingen och vi får panikringa in Dino som tar på sig sin röda väst och åker i ilfart till matchen. Domaren ställer konstiga krav som att vi ska tejpa IoFF:s mål och redan här börjar vi ana lite oråd. Dagen till ära kom vi med en väldigt stark trupp. 11:an: Dino - Rinman, Omar, Pontus.O, Mattias - Richard, Johan, Robin, Oliver -Toffis, Tobbe. Ersättare: Glenn, Jojje, Pontus.L, Itian, Agge.
Lagom till matchstart så har det samlats en ganska så stor samling folk runt Gamlestadsvallens konstgräs, trots vädret.

FÖRSTA HALVLEK
Matchen drar igång med en helt väntad matchbild. Götaholm ligger lågt och spelar rakt mot Fenan Zemui och släpper en del av bollinnehavet till oss. Känns rätt så stabilt tills Götaholm gör sitt första besök i vårat straffområde i minut 8. Vi misslyckas att rensa undan bollen 2 gånger om utanför vårat straffområde och en Götaholmspelare spelar in till Zemui som vänder med Omar i ryggen, blir fälld och det är straff. Känns korrekt från min position. Dino går åt rätt håll men Savovics straff sitter, 0-1!
Strax efter så blir Richard varnad och någonstans här tappar domaren matchen. En ärligt talat inte särskilt ful match blir till en visselkonsert och kortfest. I stort sett alla närkamper blir till en frispark. Omar blir varnad efter en luftduell mot Zemui. Just Zemui tar sig in i straffområdet, men kommer ur vinkeln lite och Dino kan rädda.
Matchen blir ryckig och vi gör inte riktigt det vi pratat om innan matchen utan stressar iväg bollen, ofta i form av långboll från backlinjen som fastnar på Götaholms backlinje eller djupledsboll från mitten, som bara rann iväg på det blöta underlaget. Inställningen är det dock inget fel på och vi kämpar och krigar på.
Tror att det är runt halvtimmen spelad när Robin stressar Götaholms försvarare och det blir ett hopslag som når Tobbe som skarvar in bollen i bortre, 1-1!
Götaholm drar på sig 3 varningar i slutet av första halvlek, Zemui, Andersson(som tappar humöret) och Celec som visar mycket känslor på olika sätt under matchen. Richard har ett fint skott som är någon meter från mål, efter en hörna.
En chansfattig första halvlek blåses av.

ANDRA HALVLEK
Känslan är ändå att om vi bara kan börja spela så som vi vill och kan så ska detta kunna lösa sig. Vi håller också på att få en drömstart på andra halvlek, när Itian är helt ensam med målvakten, i misstänkt offsideläge men Aris i Götaholmsmålet gör en fin räddning. Vi fortsätter med bra energi. Mattias åker på en varning i minut 50 och 2 minuter senare så är Götaholm uppe utanför vårat straffområde och skjuter ett tillsynes harmlöst skott som touchar på Omar och går i en båge över Dino, 1-2!
Zemui fortsätter att duellera med våra försvarare och känslan är att han är mycket nära att åka ut(kanske därför han blir utbytt). Han blir fälld av Jojje som får syna det gula. Svedberg i Götaholm blir varnad även han.
Vi får ett par avslut som vållar vissa problem för Götaholm genom Tobbe och Itian.
Götaholm väljer att spela utan forward sista kvarten och satsa allt på försvar. Det håller på att straffa sig när Tobbe vänder bort sin gubbe och passar in bollen perfekt framför mål där Itian har löpt sig helt fri med målvakten, men får en felträff och skjuter utanför.
Vi får en frispark i bra läge, där domaren varnar Tobbe för att han anses ta frisparken för snabbt. Mansouri i Götaholm tar då bollen och drar iväg den 50 meter. Ingen varning.
Med 4 minuter kvar är det då dags för matchens stora snackis. Tobbe får bollen felvänd nära motståndarmålet, vänder och blir fälld. Solklar straff och en kopia av Götaholms straffsituation. Domaren blåser! Och varnar Tobbe för filmning... Rött kort! En kvitteringschans försvinner. Vi blir istället en man mindre. Och Tobbe blir automatiskt avstängd nästa match. Trippel bestraffning. Fullständigt obegripligt och upprörda gester från oss på bänken.
Larsson i Götaholm varnas i 87:e.
Vi har ändå en del energi kvar och pressar på. Toffis slår en fin pass till en djupledslöpande Pontus.L som får ett bra läge men Aris kommer ut fint och avvärjer skottet.
SLUT.

SAMMANFATTNING
Känslan efter matchen är såklart stor besvikelse. Vi gör ingen bra match. Men skapar såpass rena lägen för att få en pinne minst. Med straffsituationen och den efterföljande utvisningen i åtanke så är det extra tungt.
Utöver målen så släpper vi till väldigt lite. Ett skott på mål. Spelet med boll lämnar dock en del i övrigt att önska och det är för många spelare som inte kommer upp i nivå. Våra byten skapar mer förvirring än energi. Effektiviteten fortsätter att gäcka oss.
Götaholm gör en bra insats defensivt och kommer att göra livet surt för många lag i serien. Förutom försvaret så är Bäckvall duktig på mitten och såklart Zemui ett ständigt hot framåt. Grattis till dom.
En positiv sak är att det på kort tid har byggts upp en rivalitet i Gamlestan. Det tjänar alla på och derbyna kommer bara att bli större och större(om vi spelar i samma serie då).
Nu blickar vi framåt, säsongen är ung!

Matchens GaFFlar:

Tobbe: Förutom målet så har han ett par framspelningar som kunde och borde resulterat.

Rinman: Vinner mycket boll på sin kant och fördelar snabbt vidare.

Dino: Ställer upp med kort varsel och kan inte lastas för förlusten.